• 22753 50 401
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αίτημα Δημάρχου Ικαρίας για δρομολόγηση επιπλέον πλοίων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                           

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ                                                                    Αγ.Κήρυκος  25.05.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                           Αρ.Πρωτ:    3088

Αγ.Κήρυκος Ικαρίας                                                              

Τ.Κ.:83300                                                                                                       

Τηλ:2275-3-50401

e-mail: dak2@otenet.gr                                                                                       

ΠΡΟΣ:

1.Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

 

2. Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη

Θέμα: Αίτημα Δημάρχου Ικαρίας για δρομολόγηση επιπλέον πλοίων.

Κύριε Υπουργέ ,

Κύριε Βουλευτή Σάμου,

Παρόλο που βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και πρωταρχικό μέλημά μας θα έπρεπε να αποτελεί η σωστή προετοιμασία για την υποδοχή του κόσμου που επιθυμεί να επισκεφτεί το νησί μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το χρόνιο πρόβλημα του τρόπου μετάβασης του επισκέπτη στην Ικαρία, εν αντιθέσει με άλλα νησιά με διεθνή  αεροδρόμια και πολλές  προσεγγίσεις από πλοία. 

Σε πρόσφατη ενημέρωσή μας  για τα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί να  προσεγγίσουν το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, διαπιστώσαμε με απογοήτευση κι αγανάκτηση την ύπαρξη μόνο δύο (2) προσεγγίσεων την εβδομάδα, η μία εκ των οποίων ανήκει σε δρομολόγιο που εξυπηρετεί 15 νησιά, γεγονός ισχυρά αποτρεπτικό για τον μελλοντικό επισκέπτη που δεν επιθυμεί ένα ταξίδι εν είδει κρουαζιέρας, αλλά ασφαλές και τάχιστο.

Εξίσου ζημιογόνος για την εμπορική και τουριστική κίνηση της νότιας Ικαρίαs και  της  φημισμένης λουτρόπολη των Θερμών είναι κι ο ελάχιστος αριθμός των προγραμματισμένων προσεγγίσεων στον Άγιο Κήρυκο. Μάλιστα στην πρόσφατη πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος που ανακοίνωσε το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας με Αριθ. Πρωτ.: 2253.2-8/ 31178 /21 καλεί ενδιαφερόμενους πλοιοκτήτες  για  δρομολόγηση πλοίου που θα προσεγγίζει τους λιμένες  ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ -ΠΑΡΟΣ - ΝΑΞΟΣ με επιστροφή για τρία (3) δρομολόγια την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής  περιόδου.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η δρομολόγηση επιπλέον πλοίων που θα εξυπηρετούν την πρωτεύουσα του νησιού μας είναι επιτακτική, χωρίς βέβαια την παράλληλη αποδυνάμωση των δρομολογίων που προσεγγίζουν το λιμένα Ευδήλου στη βόρεια πλευρά της Ικαρίας. Σε ένα ακριτικό νησί που εξυπηρετείται σχεδόν αποκλειστικά με τα πλοία, η ενίσχυση κι όχι η απαξίωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών θα πρέπει να αποτελεί κύρια μέριμνα ως βασική υποχρέωση του κράτους απέναντι στους πολίτες του.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Μετά τιμής

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

                                              ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ


© 2024 Δήμος Ικαρίας Beta Edition